Den offentlige sektor
Nyt boligområde
Når nye boligområdet etableres, er der brug for at vise området og anskueliggøre det for potentielle borgere, der ønsker at bosætte sig i området. Det kan være svært at gøre sig konkrete forestillinger om et nyt område alene ud fra landskabskort og tegninger. Arnbjerg er et af Viborg Kommunes nye boligområder, som er beliggende syd for Viborg - tæt på skov og vand og med kun ca. 4 km. til centrum. Der blev lavet en film, som kombinerer optaget realfilm med animationsteknik, der viser hvor kommende huse kommer til at ligge i landskabet. Filmen er et rigtigt godt eksempel på, hvordan animation kan bruges til at give liv til endnu ikke eksisterende løsninger. På den måde kan menneskers forestillinger hjælpes på vej i en version, der er så tæt på virkeligheden som mulig.
Sådan forebygger du rotter
Der er meget, man selv kan gøre for at undgå at få besøg af rotter. Populært siger man, at der er én rotte pr. indbygger, men ingen ved nøjagtigt, hvor mange rotter der er - kun at bestanden kan vokse eksplosivt, hvis ikke den hele tiden bliver bekæmpet. Gift er ikke vejen frem, da det har fatale konsekvenser for resten af vores økosystem. Giften havner nemlig også i de rovdyr, som blandt andet lever af rotter. Derfor er forebyggelse ekstra vigtig. Kommunerne har brug for hjælp fra borgerne i kampen mod rotter. Derfor er Viborg, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner gået sammen om en kampagne, der fortæller om, hvad du selv kan gøre for at forebygge mod rotter omkring boligen og begrænse rotternes levemuligheder. Kampagnen indeholder otte korte animationsfilm, der beskriver de mest oplagte måder at forebygge rotteangreb på, eller til selv at undersøge, om du har rotter på din ejendom.
Fumle og det ædle grundvand
Undersøgelser viser løbende, at grundvandet under byområder er påvirket af pesticider, og i en del vandboringer, er der fundet koncentrationer, der overskrider grænseværdien for drikkevand. Der er behov for at gøre borgere opmærksomme på det fælles problem og at gøre borgerne bevidste om at de bor oven på drikkevandet Der laves en animationsfilm med Fumle i hovedrollen. Målgruppen er primært børn, da det er dem, der 'arver' vores grundvand, og de forventes at bringe motivation hjem i hjemmene til deres forældre. Intentionen var at formidle vigtige og simple principper omkring grundvandsbeskyttelse, som fastholdes i folks bevidsthed. Filmen blev suppleret med klistermærker til postkassekampagne og filmplakat – sprøjtefri have kampagne, som blev uddelt i skolerne, bibliotek og andre offentlige steder samt i forbindelse med ”Vandets dag” og ”Løb-på-vandet-dag”.